Бібліотеки і музеї

Соколов В. Створення та функціонування музеїв історії бібліотек: досягнення та перспективи

У статті схарактеризовано досвід, проблеми, перспективи створення, особливості функціонування музеїв історії бібліотек (бібліотечної справи); проаналізовано специфіку формування та розвиток діяльності віртуальних музеїв історії бібліотек, а також значення музею історії бібліотек(и) у розвитку науково-дослідної, експозиційно-виставкової та культурно-масової роботи книгозбірні, у збереженні та популяризації національної культурної спадщини та у підвищенні іміджу бібліотечної діяльності. 

Відомості про автора: 

головний бібліотекар Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, кандидат історичних наук

Іванова Н. Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих

У статті представлено досвід участі публічних бібліотек та музеїв міста Мелітополя та Мелітопольського району Запорізької області у проекті “Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих”. Метою проекту було розширення функцій культурних інституцій, розробка культурних та освітніх програм для різних груп дорослого населення, створення на їх базі центрів громадської активності, а також у партнерстві з активістами місцевих громад перетворення їх на локальні платформи примирення, діалогу і зміцнення довіри.

Відомості про автора: 

координатор проекту «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих»

Нерід А. Роль київських бібліотек у гуманітарному вихованні вітчизняної інтелігенції на початку ХХ століття

Створений у 2013 році ентузіастами на громадських засадах «Київський музей К. Г. Паустовського» здійснює науково-пошукову роботу, просвітницьку діяльність для школярів та всіх, хто цікавиться творчістю письменника, співпрацює з бібліотеками м. Києва та іншими музеями К. Г. Паустовського, пропонує читачам журналу до 125-річчя від дня народження К. Г. Паустовського ознайомитись з результатами пошукової роботи та інформацією про діяльність музею та київських бібліотек початку ХХ століття.

Відомості про автора: 

волонтер «Київського музею К. Г. Паустовського»

Яковенко Ю., Подтинна О. Заповнюючи сторінки літературної біографії міста ...

12 квітня 1996 року на базі Центральної бібліотеки ім. В. Г. Короленка було урочисто відкрито Маріупольський міський літературний музей. У статті розповідається про історію створення, діяльність та святкування 20-річчя музею.

Відомості про автора: 

бібліотекар, головний методист Центральна бібліотека ім. В. Г. Короленка, м. Маріуполь

Подписка на RSS - Бібліотеки і музеї